Impera Tanımı

Impera, 7/24 kesintisiz çalışacak şekilde imal edilmiş, hızlı, hassas ve oldukça güvenilir CNC freze’dir. Temel freze ve nesting uygulamaları için tasarlanmıştır, çok yönlüdür ve uygun maliyetlidir. Masif ahşap, sunta, MDF, plastikler, alüminyum ve ayrıca epoksi reçine, polyester gibi döküm malzemeleri işleyebilir. Impera, ilave opsiyonlar (agrega kafa vb) ile, kapı kilitlerinin ve menteşelerin yandan delik açma işlemlerini gerçekleştirebilir. Daha fazlası için opsiyonlar bölümüne göz atın.

Tabla Boyutları Genişlik min. 1000mm, 3000mm'e kadar
Uzunluk min. 2000mm, 6000mm e kadar
Z Ekseni min 100mm, 500mm e kadar
Spindle Konfigürasyonu Güç (S1) 4 kW'dan 12 kW'a kadar
Hız 12-000 'den 24 000 rpm'e kadar
Soğutma Elektrikli Fan, Mile Akuple Fan, Basınçlı Hava, Konveksiyon, Sıvı
Takım Değiştirici Tipi Otomatik Takım Değiştirici( ATC) , Manual Takım Değiştirici (MTC)
Takım Tutucu HSK 63F, ISO30
Kontrol Sistemi Syntec 220M kontrolcü, Dijital AC servo sürücü, Absolut enkonder AC servo motor standart
Diğer Standart Özellikler Toz toplama fırçası, Özel tasarım kontrol panosu, Ağır hizmet tipi titreşim emici krom ayak,

Kullanma Klavuzu

Bakım Klavuzu

Sabit ATC Lineer Magazin

Takım tutucular tablanın arkasına monte edilmiştir, otomatik takım değiştirme işlemi için iş mili X ve Y ekseninde hareket eder. Magazin kapasitesi makine konfigürasyonlarına bağlı olarak 2 ila 12 takım olabilir.

Köprü Altı ATC Lineer Magazin

Takım tutucular köprü altına monte edilir, otomatik takım değiştirme işlemi için iş mili yalnızca X ekseni üzerinde hareket eder. Magazin, makine konfigürasyonlarına bağlı olarak 2 ila 12 takım alabilir. Makinenin Y ekseninde hareket etmesi gerekmediğinden bu tip genellikle sabit magazine göre daha hızlıdır.

Şemsiye Tipi ATC Magazin

Takım tutucular, köprünün sağ tarafında servo kontrollü dairesel bir platform üzerine monte edilmiştir. İş mili, otomatik takım değiştirme işlemi için yalnızca X ekseni üzerinde hareket eder. Magazin, makine konfigürasyonlarına bağlı olarak 8’den 20’ye kadar takım tutabilir. Bu tip, daha kısa hareket mesafesi nedeniyle gelişmiş, hassas ve daha hızlıdır.

Yağ Buharı Soğutma Sistemi

Soğutma, yağlama ve talaş üfleme işlemleri aynı anda gerçekleştirilebilir,bu da daha kısa işleme süresi, daha iyi yüzey kalitesi ve daha az takım aşınması ile sonuçlanır. Bu soğutma yönteminde, püskürtücünün akışı kontrol edilerek soğutma sıvısından tasarruf sağlar.

Basınçlı Hava Soğutma

Takım, hafif iş yükleri için basınçlı hava kullanılarak soğutulur, ayrıca talaşları takım ucundan uzaklaştırır.

3D Kenar Bulucu

3 boyutlu kenar bulucu prob ucu, iş parçasının X, Y ve Z eksenlerinde hassas konumlandırması için kullanılır. Hızlı kenar bulma, daire merkezi bulma fonksiyonlarına sahiptir. Gövde anodize alüminyum alaşımdan yapılmıştır, ve paslanmaz çelik iğneye ve tungsten bilya kafasına sahiptir. Sinyal ışığı istemi ile birlikte gelir , güç açıldıktan sonra yeşil ışık görüntülenir ve tetikten sonra kırmızı ışık görüntülenir.

Takım Boyu Sensörü

CNC takım boyu ölçüm sensörü, özellikle otomatik takım değiştirici CNC tezgahları için CNC freze tezgahları için otomatik bir takım boyu ayar göstergesidir. CNC otomatik takım yüksekliği ayarlayıcı, genellikle takım uzunluklarını ve Z ekseni iş ofsetlerini ölçmek ve ayarlamak için kullanılır. Bir takım sensörü tetiklediğinde, konumu kaydetmek için CNC kontrol yazılımıyla birlikte çalışır. Takım ayarlayıcı, takımların hızlı ve hassas bir şekilde ölçülmesini sağlar.

Otomatik Yağlama

Yağlama sistemleri CNC makinelerinin sağlıklı çalışmasında kilit unsurlardan biridir. Otomatik yağlama sistemleri veya merkezi yağlama sistemleri, makine çalışırken bir makinenin birden çok yerine kısa, sık zaman aralıklarında hassas, ölçülü miktarlarda yağ uygulamak için tasarlanmıştır. Pompa, sisteme seçilen yağlayıcıyı sağlar ve kolayca erişilebilen bir hazneden beslenir. Uygulamaya bağlı olarak, haznenin boyutları değişir ve 0,5 litreden 2 litreye kadar olabilir.

Manuel Yağlama

Prensip olarak otomatik yağlama sistemine çok benzer . Sisteme seçilen yağlayıcıyı sağlamak için bir otomatik pompa yerine bir el kolu kullanılır ve kolayca erişilebilen bir rezervuardan beslenir. Uygulamaya bağlı olarak, haznenin boyutları değişir ve 0,5 litreden 2 litreye kadar olabilir. Yağlama aralıkları, bakım çizelgelerinde günde bir veya iki kez, bir veya iki defa olarak belirtilmelidir.

Kendinden Yağlamalı Kartuşlar

Bu özel kartuşlar lineer arabalara montaj olacak şekilde tasarlanmıştır, bu yağlama sistemi yağ kullanımını ve bakımını azaltarak maliyet tasarrufu sağlar. Temiz ve çevre dostudur. Optimize edilmiş yağ kullanımı, sızıntıyı önleyerek onu temiz çalışma ortamları için ideal çözüm haline getirir. Bunlar ayrıca uzun ömürlüdür ve az bakım gerektirir. Kızak bir makineye monte edildiğinde bile kartuş lineer araba bloğuna eklenebilir veya bloktan çıkarılabilir.

Epoksi Kompozit Döküm Vakum Tablası

CNC işleme sırasında iş parçalarını sabitlemenin yaygın yöntemlerinden biri, onları bir vakum tablasına sabitlemektir. İş parçası malzemesinin bu şekilde sıkıştırılması, birçok durumda işleme sırasında iş parçalarını güvenli bir şekilde tutmak için daha uygundur ve bunların mekanik kelepçelerle veya başka bir şekilde tutulması ihtiyacını ortadan kaldırır. Vakum tablası iş parçasının tamamen altında olduğu için boşluk veya vakum kaçağı sorunu yaşamazsınız. Vakum tablaları, çeşitli plastikler ve kompozitler, ahşap ve MDF gibi türevlerinden herhangi biri gibi birçok malzemeyle güvenilir bir şekilde çalışır. Vakum tablalarında sıkıştırma kuvveti parçanın altında, parçayı yukarıdan tablaya doğru bastıran atmosferik basıncı oluşturulur.

Yaygın olarak kullanılan HPL’den (Yüksek Basınçlı Laminat) farklı olarak, Automa vakum tablaları sert, darbeye dayanıklı ve aşınmaya dayanıklı uzun ömürlü epoksi reçine kompozit dökümden yapılmıştır. Bu tabla daha sonra bir matris yapısına frezelenir ve maksimum vakum basıncı için EPDM contalarla donatılır.

Vakum tablası standart olarak Alman Becker firmasından 250m3/h yüksek verimli, düşük sesli ve bakım gerektirmeyen vakum pompaları ile donatılmıştır. 

İsteğe bağlı olarak, vakum bölgelerinin sayısı müşteri gereksinimlerine göre birden 10 solenoid valf kontrollü ayrı bölgeye kadar özelleştirilebilir.

T-Kanal Alüminyum Tabla

Vakum tablaların müşteri gereksinimlerini karşılamadığı durumlarda, farklı malzeme ve boyutlardaki iş parçalarının veya mengene ve divizör gibi aksesuarların kolayca sabitlenmesi için kullanılır . Ters T şeklinde oluklarla yapılır ve T somunları mengene ve iş parçasını tablaya tutturmak için kullanılır.

Hibrit Tabla

Hem T Kanal alüminyum, hem de vakum tablalarının faydalarını bir araya getiren tabla tipidir. T Kanallı aliminyum levha, epoksi kompozit döküm tablaya yerleştirilir, aynı tabla üzerinde farklı tipte iş parçaları ister somun sıkma ,ister vakum ile sabitlenebilir.

Vakum Podları

CNC vakum podları (veya CNC Vakum fincanları olarak da adlandırılır ), iş parçalarını çalışma yüzeyinden yükseltmeye ve bunları sabit bir şekilde tutmaya yarar, bu da iş parçasının kenarlarını delmenize, kesmenize veya işlemenize olanak tanır. Örneğin kapıların menteşe ve kilitlerini delmek ve kesmek için 90 ° mil agregaları kullanılırken , kapıları masa yüzeyinden yükseltmek için vakum podları gerekir.

Pop-Up Referencing Pins

İş parçasının her seferinde aynı konumda olmasını sağlamak için iş parçasının sabitlenmesi sırasında pnömatik olarak etkinleştirilen referans pimleri kaldırılır. Bu özellik, yükleme ve boşaltmayı daha hızlı ve doğru hale getirerek üretimi hızlandırır. Bu seçenek, hızlı referans ve hizalama için birkaç pnömatik piston (Y Ekseninde 3 ve X Ekseninde 2 gibi) ile çalışır. Frezeleme döngüsü başlamadan önce takımla çarpışmayı önlemek için pimler tabladan otomatik olarak indirilir.