Servo mu step mi?

Step motorlar zorlu uygulamalar için gerekli çözünürlüğe ve hıza sahip olmadığından, Automa yalnızca endüstriyel CNC Router'lar ve CNC Plazma kesme makineleri için servo sürücüler kullanır. Servolarımız ayrıca güç kaybından sonra bile konumunu koruyan absolute enkoderlerle donatılmıştır. Kaldığınız yerden başlayabilirsiniz.




Kremayer ve pinyon mu vidalı mil mi ?

Automa, tüm makinelerimizde her iki sistemi de kullanmaktadır. Her birinin avantajları ve dezavantajları vardır. Vidalı miller pürüzsüz ve sürtünmesizdir. Ayrıca kremayer ve pinyon sistemlerine göre daha düşük boşlukludurlar . Ancak 1500 mm'lik bir eksenin üzerinde, bilyeli vidayla çalışan bir sistem, vida daha hızlı döndükçe kötüleşen titreşim olan "vida salınımına" karşı hassastır. Kremayer ve pinyon tahrikleri, tahrik edilen eksenin uzunluğu ile sınırlı değildir. Düzgün monte edildiğinde, çok küçük bir aşınma ile yıllarca kullanım sağlar ve toz ve döküntülerden etkilenmez. Bir kremayer dişli sürücü, hız ve torktan en iyi şekilde yararlanmak için planet redüktörlerle donatılabilir. Kremayer ve pinyonun dezavantajları arasında daha yüksek sürtünme ve pinyon kremayere düzgün bir şekilde oturmazsa potansiyel boşluk yer alır.

Bir CNC router'ı çalıştırmak için G Kodu gibi bir programlama dili öğrenmem gerekiyor mu?

Tam olarak değil. Çoğu güncel CAD yazılımı, denetleyicinin parçalarınızı işlemek için kullanacağı G kodunu otomatik olarak oluşturmanıza olanak tanır.

Hangi boyuttaki makine benim için en iyisidir?

Bütçeniz ve iş yerinizin boyutuyla sınırlı değilseniz, daha büyük tabla, daha büyük malzeme uzunlukları ve daha az fire, daha büyük boyutlarda malzeme satın almanın maliyet tasarrufu, malzemeyi sizin yerinize uyacak şekilde boyutlandırmak için daha az zaman harcanması anlamına gelir. Ancak sınırlı bütçeli küçük bir dükkandaysanız, yalnızca küçük parçalar yapmak istiyorsanız, küçük bir makine muhtemelen işinizi görecektir. Ancak kendinize şunu sorun, bundan 5 yıl sonra ne olacak?

Makinem Ne Kadar Hızlı Kesebilir? ilerleme hızı nedir ?

Kesme hızınız (ilerleme hızı), makine konfigürasyonuna ve uygulamanıza bağlı olacaktır.

İlerleme Hızı, herhangi bir CNC stratejisini uygularken dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden biridir. Basitçe ifade etmek gerekirse, ilerleme hızı, kesicinin ilerleme hızıdır ve tipik olarak mm/dakika olarak ölçülür. Önerilen kesme ilerleme hızları, kesmekte olduğunuz malzemenin türüne (örn. alüminyum, çelik, ahşap, akrilik vb.), kesicinin malzemesine (karbür, yüksek hız çeliği, seramik vb.) istenen yüzey kalitesi ve CNC makinesinin kendisinin özellikleri dahil olmak üzere malzemeye bağlı olarak değişir.. Ancak makine kesme işlemi yapmıyorken bir konumdan diğerine hareket ettiğinde hızlı ilerleme hızı 60.000 mm/dk kadar yüksek olabilir.

Hangi yazılıma ihtiyacım var?

Bir CNC makinesine yatırım yaptığınızda, üretkenliği en üst düzeye çıkarmak ve maliyetli hatalardan kaynaklanan arıza sürelerini önlemek için onu çalıştıran doğru yazılımına sahip olmak istersiniz. Bugün Alphacam, Mastercam, SolidCam, Fusion 360 gibi birçok seçenek mevcuttur.

Ev hobisinden profesyonel üreticilere kadar CNC freze sahibi olan herkes, yazılımın kolaylığına, hızına ve güvenilirliğine ihtiyaç duyar.

Ne Kadar Spindle Hızına ve Gücüne İhtiyacım Var?

Spindle, hız ve güç konusunda birçok seçeneğe sahiptir. Malzemenizin türü ve kalınlığı, kullandığınız takımın türü, ne tür bir spindle gerektiğini belirleyecektir. Size en uygun olanı seçmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Parçalarımı Tablaya nasıl sabitlerim?

Parçanızın boyutu, şekli ve malzeme türü, malzemenizi yerinde tutmanın en uygun yöntemini belirleyecektir. vakumlu tabla, T-Slot alüminyum tabla veya her ikisinin de avantajlarını sunan hibrit tabla sunabiliriz. Daha fazla ayrıntı için lütfen ana sayfadan bilgi merkezini kontrol edin.

Hangi makine benim için en iyisidir?

Öncelikle, uygulamanız için en iyi makineyi belirlemenize yardımcı olması için lütfen ana sayfadaki uygulamaları kontrol edin ve daha fazla ayrıntı için bizimle iletişime geçin.

Ne tür bir destek sunuyorsunuz?

Automa, tüm makinelerimizde ömür boyu parça ve işçilik desteği sağlamaktadır. Destek teknisyenlerimize telefonla, web sitemizden ( destek talep formu aracılığıyla) ulaşabilirsiniz.

Eğitim sunuyor musunuz?

Automa ekibi, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak yazılım kullanımı ve makine kullanımı eğitimlerinde size yardımcı olabilir. Eğitim, müşterinin yerinde veya çevrimiçi olarak yapılabilir.

Finansman/leasing sunuyor musunuz?

Automa'nın kendisi finansman veya leasing sunmamaktadır.. Müşteri doğrudan finansman/leasing kuruluşlarına danışabilir.

Ne tür bir garanti veriyorsunuz?

Automa, ürettiği her makine için, normal çalışma koşullarında ve belirtilen özelliklere uygun olarak kullanıldığında, teslimat tarihinden itibaren bir (1) yıl süreyle işçilik, malzeme ve fabrikasyon hatalarına karşı garanti vermektedir .

Neden Automa?

Automa olarak ilkelerimiz makinelerimizde şekillenir. Güven, kalite, hassasiyet ve işçilikte en yüksek standartları vaat eder. Müşterilerimiz için bu, 7/24 ulaşabileceğiniz Automa teknik servisi ile en iyi makineları kullanarak işinizi kesintisiz bitirmenin verdiği memnuniyet demektir.