B1) Kesme Kalınlığı

Dikkate alınması gereken en önemli nokta, keseceğiniz malzemenin kalınlığıdır. Plazma kaynağının gücü kesme kalınlığını etkileyen en önemli unsurdur. Maksimum kesim kalınlığınızdan daha kalın kesim yapabilen bir plazma kesici seçmek daha iyidir. İhtiyacınızdan fazlasını alıyormuşsunuz gibi görünebilir, ancak bu size gerektiğinde daha kalın malzemeleri kesme olanağı sağlayacak ve size daha kaliteli, daha hassas kesimler sağlayacaktır.

B2) Kesim Kalitesi

Kesim kalitesi, CNC Plazma kesim makinesinin bir diğer önemli yönüdür. Kesimin kalitesi nihai olarak parçanın genel kalitesini ve cüruf temizleme gibi ikincil işlemlerde harcanan zamanı etkiler. Automa, daha temiz, daha yüksek doğrulukta bir kesim sağlayan gelişmiş, hassas plazma sistemleri sunar.

B3) Torç Yükseklik Kontrol Cihazı (THC)

Torç yükseklik kontrolü, torç kesim yaparken malzemeden gerekli mesafeyi korumak için ark voltajını kullanır . THC ile donatılmış makineler, malzemedeki farklılıklardan veya kesme yatağının düzlüğünden bağımsız olarak uygun torç yüksekliğini korur.

B4) Tablo Boyutu

Automa Arc CNC Plazma Kesici, 3m genişliğe ve 12m uzunluğa kadar tabla boyutu sunar. Sadece kesmeyi planladığınız maksimum malzeme boyutuna karar verin.

B5) Duman Kontrol Sistemi

Automa makinelerinde, kesim işlemi sırasında açığa çıkan zararlı gazları ortadan kaldırmak için duman tahliye sistemi bulunmaktadır. Tablanın kesim bölgesinin altında duman tahliyeleri devreye girerek zararlı dumanlar filtreleme sistemine gönderilir.

B6) Sarf Malzemelerinin Bulunabilirliği

İlk satın alma işleminden sonra, en kritik yinelenen maliyet, sarf malzemeleri olarak da uçlar ve elektrotlar olacaktır. CNC plazma kesiciyi satın almadan önce, bu sarf malzemelerini ne kadar çabuk elde edebileceğinizi belirleyin. Hasarlı uçlar ve aşınmış elektrot, makinenizin kesme hızını etkileyebilir veya kesimlerinizin kalitesini değiştirebilir.